Použité suroviny receptu Medailónky s vínovou omáčkou:
140 g telecího nebo vepřového masa
| 2 g soli
| 0,2 g černého pepře
| 8 g mouky
| 10 ml citrónové šťávy nebo vína (na marinování)
| 10 ml vína na omáčku
| 15 ml oleje
| 5 g másla
| 50 g chleba
| 1/3 vejce
Postup přípravy receptu Medailónky s vínovou omáčkou:
Maso nakrájíme na dva kousky po délce vlákna o šířce 2 až 3cm, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a lehce pokapeme citrónovou šťávou nebo vínem. Necháme uležet dvě až tři hodiny v chladničce. Obalíme v mouce a smažíme v malém množství horkého tuku na středním ohni a neustále obracíme, do té doby až bude maso osmažené dočervena. Z chleba ukrojíme dva plátky o tloušťce 5 mm a šířce 4 cm. Obalíme ve vejci a osmažíme v horkém tuku. Položíme na teplý talíř a na chléb položíme medailónek. Zalijeme horkou omáčkou z pečeného masa, dochucenou vínem a mletým pepřem. Na medailónky položíme kousky másla.
Příloha:
Brambory, dušené zelené fazolky a mrkev.
Fotky receptu Medailónky s vínovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!