Použité suroviny receptu Medailonky z vepřového filé se zelenými fazolkami:
500 g vepřové filé
| 6 lžic oleje
| bílý pepř
| 1 kg brambor
| 400 g zelených fazolových lusků
| sůl
| pepř
| rozmarýn
| 30 g slaniny
Postup přípravy receptu Medailonky z vepřového filé se zelenými fazolkami:
Filé opláchneme a osušíme. Trochu oleje vetřeme do masa a okořeníme pepřem. Asi 20 minut necháme zatáhnout. Brambory oškrábeme a přepůlíme. Fazolky opláchneme.
Brambory i fazolové lusky uvaříme běžným způsobem v osolené vodě. Tři lžíce oleje rozehřejeme v pánvi a maso v něm ze všech stran dokřupava opečeme. Zabalíme do alobalu a odložíme. Další 3 lžíce oleje rozpálíme v pánvi a opečeme v něm brambory, opepříme, osolíme a dochutíme rozmarýnem. Odložíme. Do ještě horkého oleje dáme osušené fazolové lusky a orestujeme je společně se slaninou nakrájenou na kostky. Filé nakrájíme na 12 stejných medailonků a servírujeme společně s fazolkami, slaninou a opečenými bramborami.
Fotky receptu Medailonky z vepřového filé se zelenými fazolkami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!