Použité suroviny receptu Medová roláda s kávovým krémem:
5 ks vejce
| 100 g moučkový cukr
| 100 g tekutý med
| 160 g hladké mouky
| 1 lžička jedlá soda
| 400 ml mléko
| 1 ks vanilkový pudink
| 5 lžíc cukr krupice
| 2 lžíce instantní káva
| 250 g máslo
| dle potřeby meruňková marmeláda
Postup přípravy receptu Medová roláda s kávovým krémem:
4 žloutky a celé vejce vyšleháme s medem a cukrem do husté pěny. Do pěny zvolna zamícháme sníh ze 4 bílků a mouku smíchanou s jedlou sodou. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a potřeným máslem. Plát upečeme do zlatova. Ještě horký srolujeme. Než začneme roládu plnit, opět plát rozvineme odstraníme papír a potřeme nejprve marmeládou a pak připraveným máslovým krémem. Krémem vysoko potřený plát lehce srolujeme a pocukrujeme.
Krém: Pudinkový prášek s cukrem a instantní kávou rozmícháme v mléku a za stálého míchání uvaříme. Houstnoucí hmotu provaříme a důkladně vyšleháme. Po odstavení necháme vychladnout. Máslo vyšleháme do pěny a postupně přidáváme zchladlý pudink.