Použité suroviny receptu Medové borůvkové lívance:
Lívance:
| 200 g hladké mouky
| 2 lžíce prášku do pečiva
| špetka soli
| 1 vejce
| 300 ml mléka
| 1 lžíce rozpuštěného másla
| 150 g borůvek
| několik lžic slunečnicového oleje na smažení
| Omáčka:
| 6 lžic světlého medu
| 3 lžíce rumu (pro děti vynechejte)
| 2 lžíce citronové šťávy
Postup přípravy receptu Medové borůvkové lívance:
V míse promíchejte mouku s práškem do pečiva a solí. Přidejte mléko prošlehané s vejcem. Vidličkou nebo metličkou vytvořte husté těsto a zašlehejte do něj rozpuštěné máslo. Opatrně vmíchejte polovinu borůvek. Na pánvi mezitím rozehřejte na vyšší teplotu půl lžíce oleje. Naběračkou nebo lžící vlijte trochu těsta a krouživým pohybem vytvořte placku o průměru osmi centimetrů. Smažte asi tři minuty, dokud nezačnou vyskakovat typické hnědé puchýřky; pak lívanec obraťte a smažte další dvě až tři minuty. Klaďte je na teplé místo na kuchyňský papír nebo utěrku, abyste odsáli přebytečný ruk. Pomocí vidličky pak prošlehejte suroviny na omáčku; vlijte ji do džbánku. Lívance podávejte se zbylými borůvkami, přelité medovou omáčkou.
Fotky receptu Medové borůvkové lívance:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!