1 vejce
| 4 žloutky
| 100g a 3lžíce med
| 300ml smetana ke šlehání
| 25g piniové ořechy - opražené na suché pánvi
Postup přípravy receptu Medové semifreddo :
Nachystáme homolovitou nebo půlkulatou formu o obsahu 1 litru a přilnavou plastovou fólii na zakrytí. Na žloutkový krém rozšleháme vejce a žloutky s medem v kovové nádobě postavené na vodní lázni s mírně vroucí vodou. Směs šleháme elektrickým ručním šlehačem, dokud není světlá a nezhoustne. V jiné míse ušleháme šlehačku, až tvoří špičky. Šlehačku lehce vmícháme do žloutkovo-medového krému. Krém nalijeme do formy, přikryjeme a dáme do mrazáku na 2-3 hodiny. Poté vyklopíme a porce pokapeme medem a posypeme piniovými oříšky. Je to opravdu moc dobré.
Fotky receptu Medové semifreddo :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!