Postup přípravy receptu Medovník:
Medové pláty:(ze surovin 1-7)
Všechny přísady až na mouku smícháme v míse.
Tu posadíme na hrnec, ve kterém se vaří voda, a pomocí metličky obsah šleháme nad párou. Měli bychom získat směs malinko řidčí konzistence, než je majonéza.
Pak vsypeme prosátou mouku a vypracujeme těsto. Rozdělíme je na 4 díly a zabalíme do fólie na potraviny nebo je vložíme do mikrotenových sáčků, aby neoschlo.
Troubu předehřejeme na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C.
Z dílů těsta vyvalujeme na pečicím papíru tenké pláty, které můžeme pro úhlednost vykrojit pokličkou, nebo si na papíru předkreslíme kruh o průměru cca 20 cm.
Klademe je na plech a krátce, asi 3 minuty, pečeme do růžovozlaté barvy. Vyjmeme z trouby, sejmeme z papíru a spojujeme krémem.
Krém:
Do kastrůlku dáme mléko, přisypeme mouku a směs uvedeme do varu. Za stálého míchání takzvaně odpalujeme.
Vypneme sporák a hmotu promícháváme do vychladnutí,
respektive do pokojové teploty.
Pak zatřeme máslo, které musí být rovněž pokojové teploty – jinak by se krém srazil – cukr a žloutek.
Jednotlivé pláty těsta Medovníku spojujeme krémem a vrstvíme.