Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Býk - roční horoskop na rok 2025Býk - roční horoskop na rok 2025 Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 300 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 21.04. 2025
Dnes má svátek Alexandra
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Medovník

fotka Medovník
Vložil:
Porcí:8
Doba přípravy: 40 min
Hodnocení:  ++++++++__
Počet hodnocení: 4

Použité suroviny receptu Medovník:

100 g másla  | 120 g cukr krupice  | 5 polévkových lžic medu  | 2 polévkové lžíce polotučného mléka  | 1 ks vejce  | 1 lžička jedlé sody  | 450 g hladké mouky  | 3 vrchovaté polévkové lžíce hladké mouky  | 200 g másla  | 120 g cukru krupice  | 1 ks žloutek  | 200 ml polotučného mléka

Postup přípravy receptu Medovník:

Medové pláty:(ze surovin 1-7)

Všechny přísady až na mouku smícháme v míse.
Tu posadíme na hrnec, ve kterém se vaří voda, a pomocí metličky obsah šleháme nad párou. Měli bychom získat směs malinko řidčí konzistence, než je majonéza.



Pak vsypeme prosátou mouku a vypracujeme těsto. Rozdělíme je na 4 díly a zabalíme do fólie na potraviny nebo je vložíme do mikrotenových sáčků, aby neoschlo.


Troubu předehřejeme na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C.
Z dílů těsta vyvalujeme na pečicím papíru tenké pláty, které můžeme pro úhlednost vykrojit pokličkou, nebo si na papíru předkreslíme kruh o průměru cca 20 cm.
Klademe je na plech a krátce, asi 3 minuty, pečeme do růžovozlaté barvy. Vyjmeme z trouby, sejmeme z papíru a spojujeme krémem.



Krém:

Do kastrůlku dáme mléko, přisypeme mouku a směs uvedeme do varu. Za stálého míchání takzvaně odpalujeme.
Vypneme sporák a hmotu promícháváme do vychladnutí,
respektive do pokojové teploty.
Pak zatřeme máslo, které musí být rovněž pokojové teploty – jinak by se krém srazil – cukr a žloutek.
Jednotlivé pláty těsta Medovníku spojujeme krémem a vrstvíme.





Fotky receptu Medovník:

Medovník
Medovník
Medovník
Medovník
Medovník
Medovník
Medovník
Fotky vložil: Marci7,Mangovka,ivanao 
Hodnocení receptu Medovník
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !