Použité suroviny receptu Medový fenykl s paprikou:
1 čerstvý fenykl
| 100 g Nivy
| 1 žlutá paprika
| 4 plátky anglické slaniny
| 1 malá cibule
| 100 ml sladkého bílého vína
| 2 plné lžíce medu
| 2 lžíce olivového oleje
| čerstvě mletý pepř
| sůl
Postup přípravy receptu Medový fenykl s paprikou:
Fenykl očistíme, odstraníme z něj povadlé listy a dutou lodyhu a nakrájíme ho na dílky. Omytou papriku zbavíme semeníků a nakrájíme ji na proužky. V malém kastrolku přivedeme k varu lehce osolenou vodu, vložíme do ní fenykl a papriku, přidáme olej a víno rozmíchané s medem. Zelenina by měla být jen těsně potopená. Zakryté zvolna vaříme asi 10 minut. Pak děrovanou naběračkou zeleninu vyjmeme a udržujeme v teple.
Do vývaru přidáme najemno nakrájenou cibulku a mletý pepř, zvýšíme teplotu a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Omáčka by měla mít hustotu sirupu. Plátky anglické slaniny nakrájíme na proužky a dokřupava opražíme na suché pánvi. Fenykl i papriku rozložíme na talíře, přelijeme hustým vývarem, posypeme kousky slaniny a nakrájenou Nivou. Podáváme s opečenými toasty.
Fotky receptu Medový fenykl s paprikou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!