Postup přípravy receptu Meloun s mozzarellou a parmskou šunkou:
1. Meloun rozčtvrtíme a jadérka vybereme lžící. Čtvrtky melounu nakrájíme na dílky a odřízneme slupku.
2. Mozzarellu necháme okapat a poté jí pokrájíme na kostky. Mátu opereme, osušíme a otrháme lístky.
3. Dílky melounu, mozzarellu a parmskou šunku ozdobně upravíme na talíře.
4. Limetovou šťávu mícháme se solí a pepřem tak dlouho, dokud se sůl nerozpustí. Pak zašleháme olivový olej. Touto zálivkou přelijeme připravené přísady na talířích.
Ozdobíme lístky máty a podáváme s bílým pečivem.
Tip: Místo charantaiského melounu můžeme použít meloun medový.
Fotky receptu Meloun s mozzarellou a parmskou šunkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!