Použité suroviny receptu Merkaptan - pochutina k pivu:
1 hlávkové zelí
| čili papričky nebo feferonky
| sůl
| česnek
| voda
| 5 l láhev
| svačinová fólie
| gumička
Postup přípravy receptu Merkaptan - pochutina k pivu:
Nachystáme si 5 litrovou láhev na zavařování. Hlávkové zelí nakrájíme na hrubo (nekrouháme!) a malou část dáme na dno láhve, zasypeme asi dvouma lžičkama soli, prolisujeme asi 2 - 3 stroučky česneku a dáme jednu feferonku nebo čili papričku. Takhle postupujeme až do zaplnění láhve a zalijeme převařenou vlažnou vodou. Uzavřeme pomocí svačinové fólie a gumičky. Necháme kvasit 2 - 3 týdny v temnu v pokojové teplotě. Sem tam můžeme ochutnat, jestli zelí už měkne. Pojídáme jen tak, nejlépe k pivu jako korbačíky. Vodu můžeme pít stejně jako vodu z kyselého zelí.
Fotky receptu Merkaptan - pochutina k pivu:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!