Postup přípravy receptu Meruňkové větrníky:
Mléko s máslem a solí přivedeme k varu. Přisypáváme mouku a mícháme, dokud se těsto nepřestane přichytávat ke stěnám. Těsto vyklopíme do mísy, necháme zcela vychladnout a pak přimícháme vejce.
Těstem naplníme cukrářský sáček a na plech vyložený pečícím papírem nastříkáme plná kolečka. Pečeme v troubě předehřáté na 190 °C dorůžova. Prvních 15 minut troubu vůbec neotvíráme! Upečené větrníky ihned ostrým nožem přepůlíme.
Z mléka, cukru a pudinkového prášku (vanilkový, smetanový, punčovo-rumový) uvaříme hustý pudink, který necháme vychladnout. Pak vmícháme změklé máslo, krémem naplníme cukrářský sáček a na spodní část větrníků nastříkáme kolečka.
Meruňky opláchneme, nakrájíme na plátky a rozdělíme na krém. Na meruňky nastříkáme kolečko tuhé šlehačky a překryjeme horní polovinou větrníků. Povrch meruňkových větrníků poprášíme cukrem.