Postup přípravy receptu Meruňkový dort :
punčový rozvar : od al.do: - 1 dcl vody, 150g krystal. cukru, 2 lžíce meruňkovice, šťáva z půlky citronu ( v orig. receptu na punčák místo meruňkovice 2 lžíce rumu a 1 lžička punčové tresti)
meruňková marmelála
mléčný marcipán - suš. mléko, lžička oleje, půlka Salka, mandlová tresť, pr. cukr.
Ozdoby - sněhovka - bílek, pr. cukr, citr. šťáva.
Korpus - bílky ušleháme se špetkou soli a zašleháme půlku cukru. Žloutky našleháme se zbývajícím cukrem (4 minuty) a nakonec 1 minutu zašleháváme vodu. Přidáme půlku mouky s pr. do peč. ( proseté) a zašleháme. Pak opatrně metlou vmícháme půlku sněhu, potom druhou polovinu mouky a pak zbytek sněhu.
Troubu předehřejeme. Formu - dno - vyložíme peč. papírem. Boky nenatíráme a nevysypáváme. Dort lépe udrží tvar. Pečeme při 150 stupních necelou hodiny. Necháme chvíli vychladnout, pak boky odkrojíme nožem a vyklopíme.
Krém - rozmraženou dřeň trochu rozředíme, procedíme a odměříme 6 dcl. Část dáme vařit a do zbytku přimícháme puding a mouku. Uvaříme hustý puding. Prochladlý vmícháme do našlehaného tuku s cukrem.
1 dcl. vody a krystal rozvaříme "na nit". Do horkého přidáme alkohol, šťávu a necháme vychladit.
Dort rozřízneme na 3 placky. Spodní potřeme částí krému, položíme střední díl a ten prolijeme rozvarem. Potřeme marmeládou a přikryjeme posledním dílem. Natřeme vršek i stěny a dáme pořádně vychladit.
Připravíme si nepravý marcipán a vyválíme ho mezi mikroteny na velkou placku. Pomocí válečku přeneseme na dort, řádně přitiskneme a zbytek dole odřízneme.
Do mísy dáme bílek, šťávu a prosetý pr. cukr ( podle potřeby) a mícháme alespoň 20 minut ( šlehač by tvořil bublinky, díky kterým by ozdoby byly křehké). Na papír nakreslíme potřebný počet ozdob, vložíme do průsvitných desek a nastříkáme ozdoby. Necháme dostatečně vyschnout ( je vhodné připravit si ozdoby den předem). Pak opatrně odloupneme a můžeme je vylepšit tak, že z rubové části rovněž nastříkáme sněhovku, aby ozdoby byly plastické, nebo symetrické ozdoby slepujeme po dvou k sobě.