Použité suroviny receptu Meruňkový koláč s karamelem :
4 vejce
| 150 g pískového cukru
| 125 g polohrubé mouky
| 125 g škrobové moučky
| 1 a 1/2 lžičky kypřícího prášku
| moučkový cukr
| citrónová šťáva
| dle chuti čerstvé meruňky
| vanilkový pudink
| dle chuti čerstvé maliny
| 1 zakysaná smetana
| dle chuti čerstvá meduňka
| sůl
Postup přípravy receptu Meruňkový koláč s karamelem :
Ze čtyř žloutků, cukru a čtyř lžic horké vody utřeme krém. Troubu předehřejeme na 180°C. Z vaječných bílků a soli ušleháme tuhý sníh. Mouku smícháme s kypřícím práškem a škrobovou moučkou, sníh a moučnou směs vmícháme do lehkého krému. Těstem naplníme formu a pečeme 20-30 minut. Hotový korpus vyklopíme na mřížku a necháme trochu vychladnout. Z cukru, citrónové šťávy a lžíce teplé vody za stálého míchání připravíme hustý karamelový sirup. Sejmeme ho z ohně a chladíme, dokud nezačne vráskovatět. Lžičkou postříkáme karamelovou směsí koláč. Meruňky rozpůlíme, odpeckujeme a oloupeme. Na dortový korpus rozetřeme pudink a poklademe jej půlkami meruněk. Mezi meruňky rozdělíme přebrané, omyté a okapané maliny. Podáváme se zakysanou smetanou a zdobené lístky čerstvé meduňky.
Fotky receptu Meruňkový koláč s karamelem :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!