Postup přípravy receptu Meruňkový koláč s mákem a drobenkou:
Vymažeme rozevírací formu o průměru cca 26 cm. Na těsto smícháme 100 g tvarohu, 2 pol. lžic mléka, 4 pol. lžic oleje, 1 vejce, 50 g cukru. Smícháme. Polohr. mouku smícháme s 2 pol. lžíce kypřícího prášku a polovinou směsi zamícháme do tvarohu, potom druhou. Vyválíme a obložíme jim formu.
Maková nádivka: 150 g máku, 50 ml vroucího mléka, 50 g másla, 100 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr.
Meruňky necháme okapat. Z bílků ušleháme sníh a 200 g makové nádivky promícháme s citronovou šťávou a zamícháme do sněhu. Asi 50 g makové nádivky si ponecháme na drobenku.
Makovou nádivku rozetřeme na těsto, povrch uhladíme. Nahoru naklademe meruňky a posypeme drobenkou.
Drobenka: 200 g hrubé mouky, 50 g makové nádivky, 50 cukru, 60 g vychlazeného másla, 2 pol. lžíce moučkového cukru.
Koláč pečeme asi 45 minut. Necháme ve formě vychladnout.