Postup přípravy receptu Meruňkový koláč s tvarohem :
Smícháme mouku, moučkový cukr a kypřící prášek, nakrájíme změklé máslo a všechno důkladně rukama promneme. Poté přidáme žloutky a vypracujeme hladké, lesklé těsto. Zabalíme ho do potravinářské folie a necháme ho v chladnu asi hodinu odpočinout. Zatím si vypeckujeme meruňky a připravíme si tvarohovou náplň smícháním uvedených surovin.
Formu si lehce vytřeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Na pomoučeném vále rozválíme těsto do kruhové placky o průměru asi 32 cm, vložíme ho do koláčové formy o menším průměru, dobře přitiskneme a těsto přesahující okraj formy odkrojíme. Na dně formy těsto lehce propícháme párátkem. Troubu rozpálíme na 220 stupňů a těsto v ní předpečeme do zlatova.
Poté formu vyjmeme z trouby, těsto potřeme tence marmeládou a tvarohovou náplní a pokračujeme v pečení asi při 180 stupních C po dobu 15 minut.
Zatím si ušleháme tuhý sníh z bílků, cukr do něj sypeme po částech a šleháme, až sníh hodně zhoustne. Na povrch koláče položíme půlky meruněk řeznou stranou dolů, ozdobně postříkáme sněhem a dopečeme v málo vyhřáté troubě.