Použité suroviny receptu Meruňkový kompot s meruňkovicí:
800 g vypeckovaných meruněk
| trochu Jedlé sody
| trochu Pomůcky ke konzervování
| 625 ml vody
| 2 lžičky Kyseliny citronové
| 140 g cukru
| 8 lžic meruňkovice
Postup přípravy receptu Meruňkový kompot s meruňkovicí:
Na 4 sklenice po 250 ml. Meruňky rozkrájíme na čtvrtky a rozdělíme do sklenic. Do každé sklenice nasypeme na špičku nože jedlé sody a pomůcky ke konzervování. Vodu vaříme s kyselinou citronovou a cukrem tak dlouho,dokud se cukr zcela nerozpustí. Cukerný roztok nalijeme na meruňky, do každé sklenice přidáme 2 lžíce meruňkovice a sklenice uzavřeme. Sklenicemi trochu zatřeseme, postavíme je na plech naplněný do výšky 2 cm horkou vodou a dáme do spodní poloviny trouby předehřáté na 95°C, 60 minut.