Použité suroviny receptu Meruňky v rosolu s mandlemi:
700 g meruněk
| šťáva z 1 citronu
| 200 g cukru
| 50 g spařených oloupaných mandlí
| 1/4 l vody
| 25 g želatiny
| smetana ke šlehání
Postup přípravy receptu Meruňky v rosolu s mandlemi:
Omyté a vypeckované meruňky dáme do kastrolu, zakapeme citrónovou šťávou, přidáme cukr, vodu a krátce povaříme. Kompot necháme vychladnout na pokojovou teplotu, mezitím namočíme v 1 dl vody želatinu a necháme aspoň půl hodiny bobtnat. Poté ji na mírném ohni za stálého míchání rozpustíme. Mandle a rozpuštěnou želatinu vmícháme k meruňkám. Směsí naplníme formu na bábovku nebo malé formičky a necháme v lednici ztuhnout. Ztuhlý rosol vyklopíme a ozdobíme šlehačkou.
Fotky receptu Meruňky v rosolu s mandlemi:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!