Použité suroviny receptu Mexická rajčatová polévka s česnekem:
2 stroužky česneku
| 150 g celerové natě
| tymián
| citrónová šťáva
| 1 svazek petržele nebo pažitky
| 2 lžíce másla
| cayenský pepř
| 750 g spařených a oloupaných rajčat
| plátky citrónu
Postup přípravy receptu Mexická rajčatová polévka s česnekem:
Oloupaný česnek nadrobno nasekáme. Petržel a celer očistíme, omyjeme a rozkrájíme na malé kousky. Na rozehřátém másle osmahneme nakrájenou zeleninu, zalijeme 200 ml studené vody, přidáme tymián a pod pokličkou dusíme asi 15 minut. Polovinu zeleniny dáme stranou, zbytek rozmixujeme s rajčaty. Dochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou.
Fotky receptu Mexická rajčatová polévka s česnekem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!