Použité suroviny receptu Mikulovská moštová polévka :
1 ks cibule
| 20 g másla
| 400 g vody
| 1 kostka slepičího bujonu
| 500 ml moštu
| 1 lžička Maggi Harmonie Chuti
| muškátový oříšek
| skořice
| 3 lžíce světlé jíšky
| 2 ks žloutky
| 200 ml sladké smetany
| 1 ks jablko
| 2 plátky bílého chleba
| 20 g másla
Postup přípravy receptu Mikulovská moštová polévka :
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Rozehřejeme máslo a cibuli na něm podusíme. Přilijeme vodu, uvedeme do varu a rozpustíme MAGGI slepičí bujón. Přidáme 400 ml moštu a vaříme 10 minut.
Okořeníme MAGGI Harmonií Chuti a muškátovým oríškem, zahustíme MAGGI světlou jíškou. Žloutky rozkvedláme se sladkou smetanou. Polévku sundáme z plotny a vmícháme žloutek se smetanou. Polévka se již nesmí vařit.
Na ozdobu: Jablko omyjeme, oloupeme, rozčtvrtíme, odstraníme jádřinec a nakrájíme na nudličky. Jablkové nudličky krátce podusíme ve zbývajícím moštu. Bílý chléb nakrájíme na kostičky, opečeme na másle dozlatova a vyjmeme. Polévku rozdělíme do talířů. Ozdobíme jablkovými nudličkami uspořádanými do vejířku a podáváme s kostkami bílého chleba a posypané skořicí.
Fotky receptu Mikulovská moštová polévka :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!