Použité suroviny receptu Mille feuille s ostružinami:
400 g listového těsta
| 1 vejce
| na vymazání tuk
| 400 ml kysané smetany
| 100 g krupicového cukru
| 400 ml smetany na šlehání
| 400 g ostružin
| na posypání moučkový cukr
Postup přípravy receptu Mille feuille s ostružinami:
Listové těsto rozválíme na tenoučký plát, potřeme rozšlehaným vejcem, promícháme vidličkou a nakrájíme na stejně velké čtverce. Položíme je na vymazaný plech a v předehřáté troubě při teplotě 200°C pečeme zhruba 5 až 10 minut. Kysanou smetanu našleháme s cukrem a opatrně do ní vmícháme tuhou šlehačku. Upečené a vychladlé čtverce prokládáme smetanovým krémem a omytými ostružinami. Naskládáme na sebe několik vrstev a vrchní čtverec před podáváním na talířích posypeme přes sítko moučkovým cukrem.
Fotky receptu Mille feuille s ostružinami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!