20 g droždí
| 150 ml mléka
| 500 g polohrubé mouky
| 1 vanilkový cukr
| 1 vejce
| 2 žloutky
| 250 g másla
| 150 g strouhaných vlašských ořechů
| 150 g cukru krupice
| 200 g rybízové marmelády
| 150 g čokoládové polevy
| 30 půlek vlašských ořechů
Postup přípravy receptu Miňonkové řezy:
Droždí rozdrobíme do mísy a rozmícháme asi ve třetině vlažného mléka. Přidáme mouku, cukru, vejce a žloutky. Přilijeme zbylé mléko a rozehřáté vlažné máslo. Vypracujeme hladké, tužší těsto, které rozdělíme na tři díly. Každý rozválíme na tenký plát.
Ořechy promícháme s cukrem. Na plech s vyšším okrajem položíme jeden plát těsta, rovnoměrně ho potřeme polovinou marmelády a posypeme polovinou ořechové směsi. Zakryjeme dalším plátem těsta a postup zopakujeme. Přiklopíme zbylým těstem. Přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi hodinu kynout.
Těsto několikrát propícháme vidličkou a při 180 °C pečeme asi 25 minut. Hotový moučník necháme na plechu vychladnou a pak potřeme rozpuštěnou polevou. Po ztuhnutí koláč nakrájíme na trojúhelníky. Ozdobíme je marmeládou a ořechy.
Fotky receptu Miňonkové řezy:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!