5 kohoutích stehen
| 80 g másla
| 50 g cibule
| 50 g hladké mouky
| dle chuti: sůl a pepř
| 30 g mrkve
| 30 g petržele
| 30 g celeru
| 50 g cukru
| 3 dl šťávy z čerstvého citronu a pomeranče
| 2 dl červeného vína
| 2 dl drůbežího vývaru
| 50 g povidel
| 50 g rajského protlaku
Postup přípravy receptu Mladý kohoutek na víně:
V pekáčku na másle orestujeme cibuli a kořenovou zeleninu. Stehna osolíme, opepříme, vložíme do zeleninového základu a dáme péct pod pokličkou do trouby. Občas podlijeme vývarem.
Měkká stehna vyjmeme a šťávu zahustíme máslovou jíškou, dochutíme povidly, citronem a pomerančem, rajským protlakem, cukrem a vínem.
Fotky receptu Mladý kohoutek na víně:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!