Použité suroviny receptu Mléčná polévka s parmezánem a vejci:
1/2 cibule
| 1 l mléka
| 2 lžíce hl. mouky
| 4 lžíce oleje
| 3 lžíce parmezánu
| 2 vejce
| sůl a pepř, kari
| mušk. oříšek
| pečivo na krutónky
Postup přípravy receptu Mléčná polévka s parmezánem a vejci:
Mléko svaříme s půlkou cibule a mrkví. Přidáme špetku muškátového oříšku. Pak zeleninu vyndáme a polévku zahustíme moukou rozetřenou s olejem. Přidáme parmezán a 3 minuty za stálého míchání zvolna vaříme. Nakonec vmícháme rozšlehaná vejce, dle chuti sůl a kari a podáváme. Tuto polévku můžeme ozdobit osmaženými kostičkami z bílého pečiva.
Fotky receptu Mléčná polévka s parmezánem a vejci:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!