Použité suroviny receptu Mleté tlapičky s feferonkou:
600 g mletého masa
| 80 g hladké mouky
| 1 ks cibule
| 2 ks feferonky zbavené semínek
| 1 ks vejce
| na potření 50 g plnotučné hořčice
| na posypání 60 g křenu
| dle chuti sůl
| dle chuti pepř
| na smažení olej
Postup přípravy receptu Mleté tlapičky s feferonkou:
Maso vložíme do mísy. Přidáme kostičky cibule, nadrobno pokrájené feferonky, mouku a vejce. Vše osolíme, opepříme a dobře promícháme. Z masové hmoty tvarujeme malé placičky a na rozpáleném oleji v pánvi zvolna po obou stranách opékáme dozlatova. Poté je z pánve vyjmeme a uchováme v teple. Výpek rozředíme trochou vodya krátce povaříme. Placičky potřeme hořčicí a posypeme strouhaným křenem. Rozdělíme na talíře. Podlijeme štávou a můžeme podávat s vařenými brambory.
Fotky receptu Mleté tlapičky s feferonkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!