Postup přípravy receptu Moka roláda:
Žloutky a 5 dkg cukru vymícháme do pěny, z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého zašleháme postupně druhou polovinu cukru. Prosátou mouku smícháme se škrobem a spolu se sněhem ji opatrně vmícháme do žloutkové směsi. Těsto vylijeme na plech, vyložený pečicím papírem a pečeme asi 7 minut při 225°. Piškot vyklopíme na mírně vlhkou útěrku, stáhneme pečicí papír a stočíme do rolády. Šlehačku zahřejeme, nalámeme do ni čokoládu, přidáme vanilkový cukr a kávu. Za stálého míchání necháme přejít varem a pak za občasného zamíchání necháme vychladnout. Po vychladnutí ušleháme čokoládovou šlehačku, piškot rozvineme a potřeme. Pak roládu opět svineme a ozdobíme i její povrch šlehačkou, nebo jen poprášíme moučkovým cukrem s trochou kakaa, nebo kávy.