375 g hrubé mouky
| 275 g másla /hery/
| 6 vajec
| 2 lžíce inst. kávy
| 1 prdop
| 375 g cukru
| 6 lžic vaječ. likéru
| 5 lžic mléka
| strouhanka
| tuk na vymazání
Postup přípravy receptu Mokka bábovka:
Kávu rozpustíme ve 4 lžících horké vody. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Tuk s cukrem ušleháme do pěny a postupně zašleháváme žloutky, mléko, vaječný koňak a kávu. Mouku s kypřícím práškem vmícháme do krému a nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků.
Těstem naplníme vymazanou a strouhankou vysypanou formu.
Mokka bábovku pečeme na 180 °C zhruba 1 hodinu. Po upečení vyklopíme moka bábovku na mřížku a necháme zchladnout. Pak už jen bábovku nakrájíme a podáváme.