Postup přípravy receptu Moravské svatební koláčky:
Ze 2 lžic mléka, droždí, lžičky cukru a půl lžíce mouky připravíme kaši, kterou necháme vykynout. Zbylou
mouku smícháme se solí, cukry a kůrou. S kváskem a
mlékem s rozšlehanými vejci a sádlem vymícháme těsto.
Necháme hodinu kynout.
Připravíme 1. náplň ušleháním tvarohu s cukrem a
žloutkem, 2. náplň připravíme tak, že do marmelády
vmícháme pálenku a perník.
Z těsta vytvoříme placičky, do středu dáme nádivku,
zabalíme a necháme kynout na plechu. Důlky ve středu
naplníme marmeládou a ozdobíme meruňkami. Okraje
potřeme ušlehanými bílky a pečeme při 190 stupních
Celsia. Z tohoto množství surovin připravíme asi
60 koláčků.