Postup přípravy receptu Moravský mazanec:
Mandle v horké vodě spaříme a oloupeme. Do hrnečku dáme trochu mléka, špetku cukru, droždí, zaprášíme moukou a necháme vykynout kvásek. Do kastrůlku dáme trochu mléka a máslo. Máslo v mléce rozpustíme na mírném plameni. Odstavíme a necháme vychladnout. Pak vmícháme žloutky. Do zadělávací mísy nasypeme mouku, cukr, sůl, citronovou kůru, zalijeme kváskem a rozpuštěným tukem. Zamícháme a zaděláme hladké těsto. Přikryjeme utěrkou a dáme na teplé místo kynout. Vykynuté těsto přendáme na vál, přidáme rozinky a část nasekaných mandlí. Těsto lehce převálíme, vytvoříme bochánky, přikryjeme a necháme opět chvíli kynout. Pak bochánky uprostřed nařízneme do kříže, potřeme rozšlehaným vejcem a ozdobíme půlkami nebo celými mandlemi. Dáme péct do předem vyhřáté trouby a pečeme asi 45 minut do zlaté barvy. Hotový mazanec necháme vychladnout a před podáním můžeme pocukrovat.
Fotky receptu Moravský mazanec:
Fotky vložil: hlouskova,Torta,beruschka6,alenab,xxxjunyxxx