Použité suroviny receptu Mořená kančí kýta na třešních:
1 kg kančí kýty
| mořidlo
| 2 díly vody
| 1 díl octa
| 1/2 celeru
| 2 petržele
| 3 mrkve
| 1 cibule
| 5 pepřů
| 5 nových koření
| 2 lžíce másla
| 1 bobk. list
| 0,2 l červeného vína
| slanina
| z 1 citr. šťáva
| 1/2 l třešňových /višňových/ povidel
| 1 lžíce skořice
| 1 lžička cukru
| 2 lžíce strouhanky
| sůl a masox
Postup přípravy receptu Mořená kančí kýta na třešních:
Kýtu naložíme do mořidla a necháme pod pokličkou v chladnu několik dní. Potom podusíme zeleninu z mořidla na rozpuštěné slanině v troubě. Asi po 20 min. přidáme kýtu, podlijeme vývarem a červeným vínem a přidáme lžici octa. Když je napolovic upečená, přidáme do štávy polovinu třešňových povidel. Když změkne, vyjmeme ji a naporcujeme si zvlašť. Na másle osmažíme dorůžova strouhanku, zalijeme červeným vínem, přidáme skořici a cukr, zbytek třešňových povidel, šťávu z výpeku masa a zeleniny a necháme přejít varem.
Fotky receptu Mořená kančí kýta na třešních:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!