Použité suroviny receptu Mořská štika s mangem a saturejkou:
4 porce: mořská štika
| špetka bazalky
| špetka bílého pepře, soli a chilli
| 2 manga či broskve
| 200 g parmazánu
| podle chuti: saturejka
| podle chuti: malé mrkvičky, rajčata
| 4 porce brambory a mléko na kaši
Postup přípravy receptu Mořská štika s mangem a saturejkou:
Vezmeme mořskou štiku a podélnými řezy zhotovíme filety. Filety marinujeme 1 den ve směsi obsahující: 2 lžíce oleje, špetku bazalky, špetku bílého pepře, soli a chilli. Druhý den vyndáme marinované filety z lednice a pečeme zvolna na másle asi 30 minut. Na filety poklademe plátky manga či broskve, posypeme ještě před pečením parmazánem.
Na zapečené filety dáme saturejku a podáváme s malými mrkvičkami a rajčaty plněnými bramborovou kaší. Ty zhotovíme tím způsobem, že vybereme vnitřek rajčat, naplníme je bramborovou kaší a posypeme parmazánem. Necháme je péct asi 10 minut při 150 stupních.
Fotky receptu Mořská štika s mangem a saturejkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!