Použité suroviny receptu Mořský ďas s pórkem a tymiánovou omáčkou:
1 kg mořského ďasa (či jiné mořské ryby)
| 4 ks pórku
| 150 ml rybího či zeleninového vývaru
| máslo
| mouka
| 2 lžičky nasekaného čerstvého tymiánu
| šťávu z jednoho citronu
| 150 ml smetany
| sůl
| pepř
Postup přípravy receptu Mořský ďas s pórkem a tymiánovou omáčkou:
Rybu osolíme a na pánvi krátce osmahneme na másle. Přidáme pórek a dusíme ho společně s rybou do změknutí. Mezitím si v hrnci z másla a mouky připravíme jíšku, do ní přilijeme vývar a zhotovíme hustší základ na omáčku. Do základu přidáme tymián a citrónovou šťávu. Do hrnce pak vložíme rybu s pórkem a několik minut ještě mírně povaříme. Přilejeme smetanu a dochutíme. Dále již omáčku nevaříme, aby se smetana nesrazila.
Fotky receptu Mořský ďas s pórkem a tymiánovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!