Postup přípravy receptu Mořský okoun na kapustě:
1. Kapustu očistíme, pokrájíme na nudličky, 2-3 min. povaříme v osolené vodě a necháme okapat.
2. Rozehřejeme smetanu a 1 lžíci másla, přidáme kapustu, osolíme, opepříme, okořeníme muškátem a dáme do vymaštěné zapékací formy.
3. Rajčata spaříme, oloupeme, rozkrojíme na osminky. Cibuli očistíme, omyjeme, nakrájíme na kolečka. Rajčata a cibuli dáme na kapustu.
4. Filé omyjeme, osušíme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme, rozložíme na zeleninu. Formu přikryjeme alobalem a pečeme v troubě asi 35 min. Na lžíci másla osmahneme lžíci mouky, přilijeme mléko, mírně povaříme. Sýr spolu se žloutkem vmícháme do omáčky. Sejmeme alobal a přelijeme omáčkou. Zapékáme ještě 10 min.