Vložil: | Veronine |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 25 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 10 |
|
|
Použité suroviny receptu Mořský okoun se zázvorem, chilli a jarní cibulkou:
6 filetů mořského okouna s kůží (každý o váze 140 g)
| sůl, pepř
| 3 lžíce oleje
| kousek(asi 2 cm) zázvoru, oloupaný a nakrájený na proužky
| 3 stroužky česneku, nakrájený na plátky
| 3 chilli papričky, nakrájené na proužky
| 1 lžíce sojové omáčky
| svazek jarní cibulky, nakrájené na kolečka
Postup přípravy receptu Mořský okoun se zázvorem, chilli a jarní cibulkou:
Filety osolíme, opepříme a kůži na třech místech nařízneme. Ve velké pánvi rozpálíme lžíci oleje. Rybu opékáme nejprve kůží dolů, až bude kůže zlatavá a křupavá a filet téměř propečený. Pak otočíme a opékáme ještě půl minuty. Hotové filety přesuneme na servírovací talíř a udržujeme v teple. Rozehřejeme zbývající olej a osmahneme na něm zázvor, česnek a chilli papričky dozlatova. Stáhneme z plamene a posypeme cibulkou. Rybu polijeme trochou sojové omáčky a ozbobíme zázvorovo-cibulovou směsí.
Fotky receptu Mořský okoun se zázvorem, chilli a jarní cibulkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!