Velký roční horoskop na rok 2025Velký roční horoskop na rok 2025 Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny Ryby - roční horoskop na rok 2025Ryby - roční horoskop na rok 2025 Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 25.02. 2025
Dnes má svátek Liliana
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Motýl

fotka Motýl
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení:  +_________
Počet hodnocení: 2

Použité suroviny receptu Motýl:

3 ks vejce  | 150 g cukru  | 1/2 lahvičky Rumového aroma Dr.Oetker  | 180 g hladké mouky  | 1 vrchovatá polévkové lžice kakaa  | 1/2 balíčku Kypřicího prášku do pečiva Dr.oetker  | 80 g změklého másla  | 300g nadrobno nakrájené rebarbory  | Náplň:  | 250 ml zakysané smetany  | 5 zarovnaných polévkovvé lžíce moučníkového cukru  | štáva ze 2 citronu  | 250 ml smetany na šlehání  | 1 balíček Želatinového ztužovače Dr.Oerker  | Na ozdobení:  | 500g omytých, okapaných jahod  | 1 balíček Čirého dortového želé Dr.Oetker

Postup přípravy receptu Motýl:

1. na přípravu těsta vyšleháme elektrickým ručním šlehaček vejce s cukrem a rumovým aroma do pěny. Mouku smícháme s kakaem a kypřicím práškem, prosejeme do vyšlehané pěny, přidáme máslo a vše důkladně promícháme.

2. Dortovou formou o průměru 26cm vymažeme a vsypeme mouku. Těsto nalijeme do formy, uhladíme a poklademe na něj kousky rebarbory. Pečeme v předehřáte troubě.

Elektrická trouba: 180
Horkovzdušná trouba: 160
Plynová trouba: stupeň 3
Doba pečení: asi 35 minut

3. Upečený dortový korpus necháme ve formé vychladnout. Na přípravu krému smícháme zakysanou smetanu s moučkovým cukrem a citronovou šťávou. Smetanu ušleháme a zamícháme do krému. Podle návodu na obalu připravíme s vodou želatinový ztuhovač a přmícháme jej do krému. Připravený krém rovnomněrně natřeme na vychladlý korpus, uhladíme do roviny a dáme na 2hodiny do chladničky.

4.Po ztuhnutí krému opatrněvyjmeme dort z formy. Dort rozkrojíme na dvě části a obě poloviny položíme na svírajcí tác zakulacenými okrajemi těsně k sobě- vzniknou křidla motýla.

5. Jahody nakrájime na plátky nahusto ukladáme na dort. Čtyři celé jahody položíme do prostřed dortu, aby vytvořily tělíčko motýla. Dortové želé připřavíme s vodou dle návodu na obalu a polijeme jím jahody. Hotového motýla uložíme na hodinu do chladničky.



TIP: Pokud nemáte k dizpozici rebarboru, můžete dort udělat i bez ní. Taky chutný výborně.


Fotky receptu Motýl:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Motýl
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles