3 ks vejce
| 150 g cukru
| 1/2 lahvičky Rumového aroma Dr.Oetker
| 180 g hladké mouky
| 1 vrchovatá polévkové lžice kakaa
| 1/2 balíčku Kypřicího prášku do pečiva Dr.oetker
| 80 g změklého másla
| 300g nadrobno nakrájené rebarbory
| Náplň:
| 250 ml zakysané smetany
| 5 zarovnaných polévkovvé lžíce moučníkového cukru
| štáva ze 2 citronu
| 250 ml smetany na šlehání
| 1 balíček Želatinového ztužovače Dr.Oerker
| Na ozdobení:
| 500g omytých, okapaných jahod
| 1 balíček Čirého dortového želé Dr.Oetker
Postup přípravy receptu Motýl:
1. na přípravu těsta vyšleháme elektrickým ručním šlehaček vejce s cukrem a rumovým aroma do pěny. Mouku smícháme s kakaem a kypřicím práškem, prosejeme do vyšlehané pěny, přidáme máslo a vše důkladně promícháme.
2. Dortovou formou o průměru 26cm vymažeme a vsypeme mouku. Těsto nalijeme do formy, uhladíme a poklademe na něj kousky rebarbory. Pečeme v předehřáte troubě.
Elektrická trouba: 180
Horkovzdušná trouba: 160
Plynová trouba: stupeň 3
Doba pečení: asi 35 minut
3. Upečený dortový korpus necháme ve formé vychladnout. Na přípravu krému smícháme zakysanou smetanu s moučkovým cukrem a citronovou šťávou. Smetanu ušleháme a zamícháme do krému. Podle návodu na obalu připravíme s vodou želatinový ztuhovač a přmícháme jej do krému. Připravený krém rovnomněrně natřeme na vychladlý korpus, uhladíme do roviny a dáme na 2hodiny do chladničky.
4.Po ztuhnutí krému opatrněvyjmeme dort z formy. Dort rozkrojíme na dvě části a obě poloviny položíme na svírajcí tác zakulacenými okrajemi těsně k sobě- vzniknou křidla motýla.
5. Jahody nakrájime na plátky nahusto ukladáme na dort. Čtyři celé jahody položíme do prostřed dortu, aby vytvořily tělíčko motýla. Dortové želé připřavíme s vodou dle návodu na obalu a polijeme jím jahody. Hotového motýla uložíme na hodinu do chladničky.
TIP: Pokud nemáte k dizpozici rebarboru, můžete dort udělat i bez ní. Taky chutný výborně.
Fotky receptu Motýl:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!