15 g droždí
| 80 ml mléka
| 1 lžíce cukru
| 1 lžíce hladké mouky
| 3 ks vejce
| 1 lžíce cukru
| 120 g másla
| špetka soli
| 280 g polohrubé mouky
| 50 g sušených meruněk
| 1 ks vanilkový cukr
| 70 ml cukru
| 70 ml vody
| 3 lžíce meruňkovice
| meruňkový džem
| mandlové lupínky
Postup přípravy receptu Moučník Savarin :
Nejdříve si připravíme kvásek z 80 ml vlažného mléka, lžíce cukru, lžíce hladké mouky a droždí. Necháme ho v teplé místnosti vzejít. Rozpustíme si 120 g másla a necháme ho téměř zchladnout. Tři celá vejce, vanilkový cukr, lžíci cukru a špetku soli ušleháme do pěny. Smícháme s polohrubou moukou, vlažným rozpuštěným máslem a vzešlým kváskem – dostaneme řidší těsto. Necháme ho půl hodiny kynout a poté do něj zamícháme pokrájené sušené meruňky. Těsto nalijeme do bábovkové formy, necháme ho vykynout přibližně do jedné třetiny a poté upečeme v předehřáté troubě. V kastrůlku svaříme 70 ml vody a 70 g cukru a přidáme dvě lžíce meruňkovice. Touto tekutinou potíráme upečený moučník, dokud se všechna nevsákne. Nakonec moučník potřeme rozehřátým džemem rozmíchaným se lžící meruňkového likéru a posypeme mandlovými lupínky.
Fotky receptu Moučník Savarin :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!