![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
22. 07. 2008 Moučníky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Třená bublanina s třešněmi nebo višněmi: Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny. Postupně vetřeme vlažné mléko rozmíchané s vejci, vanilinový cukr, rum a citronovou kůru. Na závěr vmícháme směs prosáté mouky, pudinkového a kypřícího prášku a z ... …více»
|
![]() |
22. 07. 2008 Moučníky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Piškotový dort se smetanou a ovocem: V míse smícháme vejce s cukrem, mísu ponoříme do horké vodní lázně a za neustálého promíchávání zahřejeme na teplotu 40-45°C. Pak vaječnou směs vyšleháme dopevna a zašleháme do ní vodu. Na závěr zlehk ... …více»
|
![]() |
22. 07. 2008 Moučníky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Smetanový máslový koláč: Na těsto prosijeme mouku smíchanou s práškem do pečiva, přidáme cukr a vejce. Pak opatrně vmícháme neušlehanou smetanu. Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení a předpečeme po dobu 20 minu ... …více»
|
![]() |
22. 07. 2008 Moučníky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Spařené vdolečky z kynutého těsta s ořechy: Do prosáté mouky dáme na okraj sůl, přidáme rozehřátý tuk, cukr a rozšlehané vejce. Uprostřed utvoříme důlek a do toho dáme do malého množství mléka s cukrem vykynout droždí. Pro lepší chuť jemně nast ... …více»
|
![]() |
22. 07. 2008 Moučníky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Sladké hamburgery z listového těsta: Z rozváleného těsta vykrojíme asi 12 koleček o průměru 10 cm. Dáme je na plech vyložený pečícím papírem a potřeme žloutkem. Kolečka posypeme mandlovými lupínky a upečeme ve vyhřáté troubě.
Jablka olo ... …více»
|
![]() |
22. 07. 2008 Moučníky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Čtyřbarevná bábovka: Do změklého másla postupně zašleháme cukr krupici, vanilkový cukr, sůl a vejce. Nakonec po lžících vmícháme směs prosáté hladké mouky, solamylu a prášku do pečiva. Těsto rozdělíme na 4 díly. Do jedné ... …více»
|
![]() |
22. 07. 2008 Moučníky Žádné hodnocení
Příprava receptu Tmavý perník: Do větší misky nasypeme polohrubou mouku, cukr, mléko, vejce, olej, tmavé kakao a balíček kypřícího prášku do perníku. Vše vyšleháme elektrickým ručním šlehačem nebo metličkou, šleháme asi 3 minuty.
... …více»
|
![]() |
22. 07. 2008 Moučníky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Slezský makovník: Mák pomeleme. Přidáme mléko, cukr, loupané, posekané mandle a špetku skořice. Za stálého míchání vaříme směs cca 5 minut.
Do vymaštěného pekáčku klademe kolečka krájených housek nebo veky. Tuto vrstv ... …více»
|
![]() |
22. 07. 2008 Moučníky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Telčské koláče: Z vlažného mléka, trochy cukru a droždí uděláme kvásek. Kvásek,
mouku, tuk a 2 vejce propracujeme dohromady na těsto. Rozválíme
a děláme čtverečky, které plníme tvarohem. Uzavřeme a obrácené
namáčí ... …více»
|
![]() |
21. 07. 2008 Moučníky Žádné hodnocení
Příprava receptu Buchta s vitacitovou želatinou: Vypracované těsto upečeme na vymazaném a vysypaném plechu.Dáme vychladit a poté na těsto rozetřeme stejnoměrně krém /všechny ingredience smíchat/.
Želatina-vše nasypeme do vody a vaříme jako pudink,z ... …více»
|