Použité suroviny receptu Piškotový dort se smetanou a ovocem:
170g hladké mouky
| 130 g krupicového cukru
| 4 ks vejce
| 1 sáček vanilinového cukru
| 30 g oleje
| 1 velká lžíce vody
| 1 lžička vanilkového pudinkového prášku
| špetka strouhané citronové kůry
| tuk na vymazání
| hrubá mouka na vysypání formy
| Náplň a zdobení:
| 500 g smetany ke šlehání
| 350 g barevného čerstvého ovoce
| 150 g jahodové marmelády
| strouhaný kokos
Postup přípravy receptu Piškotový dort se smetanou a ovocem:
V míse smícháme vejce s cukrem, mísu ponoříme do horké vodní lázně a za neustálého promíchávání zahřejeme na teplotu 40-45°C. Pak vaječnou směs vyšleháme dopevna a zašleháme do ní vodu. Na závěr zlehka vmícháme mouku smíchanou s pudinkovým práškem, vanilinovým cukrem a citronovou kůrou a olej. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané dortové rezevírací formy a upečeme při 200°C. Po vychladnutí korpus rozkrojíme vodorovně na dva pláty a potřeme je marmeládou. Smetanu vyšleháme dotuha, část smícháme se zbylou marmeládou, potřeme jí spodní díl korpusu a zakryjeme ho vrchním dílem. Dort necháme krátce ztuhnout v chladu a pak ho celý potřeme zbylou šlehačkou, strany obsypeme kokosem a vršek ozdobíme ovocem.
Fotky receptu Piškotový dort se smetanou a ovocem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!