Použité suroviny receptu Bábovka s banánovým likérem:
180 ml oleje
| 1 kypř. prášek do pečiva
| 200 g cukru moučka
| 200 ml banánového likéru
| 1 vanil. cukru
| 100 g škrobové moučky
| 4 vejce
| 125 g polohr. mouky
| 1 višňová poleva na ozdobu
Postup přípravy receptu Bábovka s banánovým likérem:
Vejce utřeme s cukrem i vanilkovým cukrem elektrickým šlehačem do pěny.
Pak přimícháme olej a banánový likér. Šlehač máme nastaven na nejnižší otáčky, aby nám těsto nestříkalo. Nakonec po troškách vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a škrobovou moučkou.
Těsto nalijeme do olejem vymazané a moukou vysypané formy. Pečeme v předehřáté troubě 50 - 60 minut ve střední části při 175 °C.
Mírně vychladlou bábovku s banánovým likérem vyklopíme na kuchyňskou mřížku. Necháme úplně vychladnout, hojně pocukrujeme a přelijeme višňovou polevou.
Fotky receptu Bábovka s banánovým likérem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!