125 g měkkého tuku
| 100 g cukru
| 2 ks vanilinové cukry
| 2 ks vejce
| 250 g polohrubé mouky
| 2 lžičky kypřicího prášku
| 125 ml mléka
| 125 ml borůvek
| 1 ks světlá poleva
| několik borůvek
Postup přípravy receptu Borůvkové muffins:
Borůvky umyjeme, očistíme a necháme na ubrousku důkladně osušit. Změklé máslo třeme elektrickým mixérem na nejnižším stupni s cukrem a vanilinovým cukrem do hladka. Pak postupně vmícháme vejce - každé vyšleháváme 1/2 minuty. Přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem a mléko - obojí důkladně promícháme a vypracujeme hladké těsto. Nakonec zlehka vmícháme borůvky. Těsto naplníme do vymaštěné a moukou vysypané formy na muffins. Dáme péct do předehřáté trouby na 25 - 30 minut při 180°. Muffins necháme vychladnout. Polevu rozehřejeme dle návodu ve vodní lázni a postříkáme jí muffins, ozdobíme borůvkami.