50 g másla
| 150 g cukru krupice
| 3 vejce
| 200 ml mléka
| 300 g polohrubé mouky
| 1/2 kypřicího prášku
| špetka soli
| 250 g třešní
| tuk a hrubá mouka na vysypání pečící formy
| 1 vanilkový cukr a 2 lžíce cukru moučky na posypání
Postup přípravy receptu Bublanina třešňová:
Máslo utřeme s cukrem a žloutky. Přimícháme postupně prosátou mouku s kypřicím práškem a mléko. Nakonec vyšleháme bílky dotuha spolu se špetkou soli. Bílkový sníh opatrně vmícháme do těsta. Kulatou zapékací mísu s vyvýšeným okrajem vymažeme olejem a vysypeme hrubou moukou. Potom do ní nalijeme těsto, na které naklademe třešně. Bublaninu dáme péci do předehřáté trouby. Pečeme při 200 °C asi 25 minut. Po vychladnutí posypeme prosátým moučkovým cukrem s vanilkovým cukrem.