Postup přípravy receptu Cappuccino řezy:
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Vyšší plech vymažeme a vysypeme, případně jej jen vyložíme pečícím papírem. Troubu předehřejeme na 170 - 180 °C.
Žloutky vyšleháme spolu s cukrem do pěny. Po lžících přidáme horkou vodu. Vmícháme kakao, mouku s kypřícím práškem a nakonec lehce zapracujeme sníh vyšlehaný z bílků. Těsto nalijeme do připravené formy a upečeme. Korpus necháme vychladnout.
Zatím si připravíme krém. Mléko svaříme s moukou na kaši a necháme vychladnout. Tučnou zakysanou smetanu smícháme s cappuccinem a dobře rozmícháme. Máslo utřeme s cukrem a po lžících do něj střídavě vmícháme smetanu a kaši, až vznikne hladký krém.
Krém natřeme stejnoměrně na připravený korpus, poprášíme několika lžícemi cappuccina a můžeme ještě pocákat čokoládovou polevou.
Cappuccino řezy dobře vychladíme a krájíme na kostky. Na dezertním talířku ozdobíme šlehačkou.