Postup přípravy receptu Citronový tvarohový koláč:
Nejprve opražíme mandle na pánvi. Necháme je vychladnout a pak je smícháme s hladkou moukou, máslem, moučkovým cukrem a solí a uhněteme vláčné těsto, které dáme na 1 hodinu chladit. Troubu předehřejeme na 180 st.C. Do mísy dáme tvaroh, čerstvý sýr, cukr, pudinkový prášek, krupici a vejce a promícháme šlehací metlou. Citron a pomeranč umyjeme horkou vodou a osušíme. Ostrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Vše přidáme do tvarohové hmoty. Vymastíme a strouhankou vysypeme rozvírací formu o průměru 26 cm. Těsto rozválíme, vyložíme jím formu a na dně propícháme vidličkou. Naplníme tvarohovým krémem a pečeme 65 minut. Pokud povrch příliš tmavne, přikryjeme ho alobalem. Necháme vychladnout, pak vyjmeme z formy a posypeme cukrem.