Použité suroviny receptu Dortíčky s jahodami a šlehačkou:
4 plátky listového těsta
| 300 g jahod
| 2 pomerančové štávy
| 250 g smetany ke šlehání
| 2 balíčky vanilkového cukru
| 2 lžíce jablečného želé
| moučkový cukr na posypání
Postup přípravy receptu Dortíčky s jahodami a šlehačkou:
Plátky těsta rozpůlíme, poskládáme na plech vyložený pečícím papírem a několikrát propíchneme vidličkou. Zasuneme do trouby a pečeme 12 min. při 200 C. Jahody omyjeme, povaříme v pomerančové štávě s moučkovým cukrem a prolisujeme přes síto. Smetanu ušleháme s vanilkovým cukrem. Vychladlé plátky listového těsta vodorovně přepůlíme. Spodní plátky potřeme jablečným želé a rozdělíme na ně šlehanou smetanu. Pokapeme vychladlými jahodami, přiložíme vrchní plátky, hustě je posypeme moučkovým cukrem a podáváme.
Fotky receptu Dortíčky s jahodami a šlehačkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!