Použité suroviny receptu Drobenkový broskvový koláč:
5 vajec
| 150 g cukru
| 2 vanilkové cukry
| 150 g másla
| 250 g polohrubé mouky
| 1/2 balíčku kypřícího prášku
| 1/2 citronu
| 1 kg broskví
| 100 g chlazeného másla
| 75 g cukru
| 150 g hrubé mouky
| 100 g mléčně čokoládové polevy
Postup přípravy receptu Drobenkový broskvový koláč:
Ušleháme vejce, cukr a vanilkový cukr. Rozehřejeme máslo a necháme ho vychladnout. Mouku smícháme s kypřícím práškem a za stáleho míchání přidáváme máslo. Přimícháme citronovou šťávu a těsto rozprostřeme na plech. Broskve nakrájíme na dílky nebo na jakékoliv kousky a rozdělíme je na těsto. Na drobenku na drobno nakrájíme máslo. Přidáme cukr a vanilkový cukr. Prsty rychle vypracujeme drobenku, aby se přísady nespojily v těsto. Koláč posypeme a pečeme asi 30 minut v troubě předehřáte na 170 stupňů. Čokoládovou polevu rozpustíme a na koláč nastříkáme jako mřížku.