500 g polohrubé mouky
| 50 g cukru moučky
| 50 g Hery
| 1/4 l mléka
| 1 ks vejce
| mandle
| rozinky
| 1 sáček sušeného droždí
| špetka soli
| mouka na vál
| nádivka tvarohová
| nádivka povidlová
| nádivka maková
| nádivka ořechová
Postup přípravy receptu Frgály:
Uděláme těsto, poprášíme ho moukou, zakryjeme utěrkou a necháme ho v teple vykynout. Z vykynutého těsta uděláme na válu bochánky a rozválíme na kola o velikosti plechu. Okraje trochu vyvýšíme. Kola přeneseme na plech vyložený papírem, ozdobíme nádivkami. Koláče - frgály dozdobíme mandlemi, rozinkami apod (kdo co má rád). Okraje potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů dokud okraje nezezlátnou.