Použité suroviny receptu Hruškový koláč s vanilkovým krémem:
200 g hladké mouky
| 100 g másla
| 65 g moučky
| sůl
| žloutek
| tuk na vymazání
| krém:250 g oříškové náplně
| 7 lžic mléka
| 2 dcl hruškovice
| kilo hrušek
| poleva: 50 g marcipánové hmoty
| 2 vejce
| 100 ml smetany ke šlehání
| 30 g cukru
Postup přípravy receptu Hruškový koláč s vanilkovým krémem:
Z přísad na těsto a lžíce vody uděláme těsto a dáme ho na 30 min. do lednice. Z těsta vyválíme plát a vyložíme jím koláčovou formu. Oříškovou náplň připravíme podle návodu na obalu, ochutíme jí hruškovicí a koláč náplní potřeme. Oloupeme hrušky, rozpůlíme je a naskládáme je na náplň. Na zalití rozmícháme marcipánovou hmotu a jedno vejce. Pak přimícháme druhé vejce, smetanu a cukr. Hrušky zalijeme a koláč pečeme 45 min. při °90 C.
Fotky receptu Hruškový koláč s vanilkovým krémem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!