Jablka oloupeme, v lepším případě nakrájíme na 1 cm silná kolečka, v horším (méně pracném případě) na jakékoliv stejně tlusté plátky. Všechno ostatní postupně promícháme a zamícháme v míse (napřed mouku s kypřicím práškem a skořicí a pak už je to jedno, umělé sladidlo předem rozpustíme ve vodě). Nakonec přidáme rozinky a těsto rozlijeme (roztáhneme a rozpatláme) na plech vymaštěný tukem a posypaný grahamovou moukou. Poklademe jablky, která zamáčkneme do těsta, a poskořicujeme ještě po povrchu jablek.
Můžeme použít také kulatou formu.
Jablkovou buchtu pečeme asi 30 minut v předehřáté troubě na 220-250 °C, po deseti minutách zmírníme na 175-200 °C.
Fotky receptu Jablková buchta:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!