1 balíček lístkového těsta
| 0,25 l šlehačky
| žloutkový krém
| rybízová marmeláda
| Žloutkový krém:
| 0,25 l mléka
| 2 ks žloutky
| 1 vanilkový pudink
| 150 g moučkového cukru
| 250 g másla
Postup přípravy receptu Řez praha:
Uvaříme pudink a necháme vychladnout, mezitím utřeme žloutky s máslem a polovinou cukru do pěny. Vmícháme do vychladlého pudinku a našleháme. Upečeme tři pruhy lístkového těsta šíře asi 10 cm po délce celého plechu. Na jeden díl naneseme asi 2 cm vrstvu krému a po celé délce proužek marmelády. Přiložíme další díl upečeného těsta, které pokryjeme vrstvou šlehačky. Na šlehačku položíme poslední díl těsta a pocukrujeme. Necháme ztuhnout a ostrým nožem krájíme na obdélníky.
Fotky receptu Řez praha:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!