1 dortový korpus
| na ozdobu:
| 1 kelímek smetany ke šlehání
| 10dkg jahod
| náplň:
| 10dkg cukru moučka
| 1 kelímek kysané smetany
| 1 kelímek smetany ke šlehání
| 50dkg jahod
| 1dl vody
| 1dl mléka
| 15g želatiny
Postup přípravy receptu Jahodová charlota:
Želatinu namočíme do 1 dl studené vody na 30 minut. Jahody očistíme rozdělíme na poloviny. Polovinu jahod a cukr rozmixujeme. Druhou polovinu jahod nakrájíme na půlky.
Směs jahod a cukru přelijeme do misky. Přimícháme kysanou smetanu. Horké mléko nalijeme na nabobtnanou želatinu, dobře promícháme a po troškách přilijeme do jahodové směsi. K tomu přimícháme ušlehanou smetanu a druhou polovinu jahod.
Do dortové formy dáme dortový korpus a vlijeme směs. Jahodovou charlotu necháme do druhého dne v chladničce ztuhnout.
Ztuhlou jahodovou charlotu ozdobíme šlehačkou a jahodou, ihned podáváme.
Fotky receptu Jahodová charlota:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!