Vložil: | Helenuska |
Porcí: | 12 |
Doba přípravy: | 50 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 14 |
|
|
Použité suroviny receptu Jemný borůvkový koláč:
150 g polohrubé mouky
| 200 ml mléka
| 100 g másla
| 60 g moučkového cukru
| 2 ks vajec
| 500 g borůvek
| 1/2 balíčku prášku do pečiva
| špetka soli
| 2 kelímky smetany ke šlehání
Postup přípravy receptu Jemný borůvkový koláč:
Máslo utřeme spolu s vyšlehaným cukrem a žloutky, dobře promícháme a přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Přidáme mléko, špetku soli a nakonec lehce vmícháme vyšlehaný sníh z bílků. Vzniklé těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný plech, posypeme borůvkami s cukrem a dáme péci na 20 minut, pečeme při 180 °C. Při podávání zdobíme ušlehanou šlehačkou.
Fotky receptu Jemný borůvkový koláč:
Fotky vložil: katyakaty,Mangovka,MichelePrg,Natural,martikam,Ježíšek,damami